סופגניה בולגרית מתכון של אימי ז"ל,נתקלתי בה שוב בטיול לבולגריה
בכל ארוחת בוקר בבתי הקפה מגישים אותה ליד הקפה.
בברכת חג אורים שמח לכוללללם
מצרכים
שתי כוסות קמח
כף סוכר
כף שמרים יבשים
ביצה אחת
כוס ורבע חלב
שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה
ממסים את השמרים בקצת חלב חמים, בתוספת קורט מלח, מעט סוכר וקמח, ומניחים בצד עד שתופח.
אחרי התפיחה, להוסיף את שאר החלב, הקמח, הביצה ומעט מאוד מלח, ולערבב עד שנוצר בצק רך.
להתפיח עד שמכפיל את נפחו. הבצק רך מאוד לכן
בידיים רטובות לקרוע חתיכות מהבצק, לשטח מעט ולזרוק לתוך שמן חם מאוד.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש חם.
הסופגניות רכות קלות ונימוחות,
.
"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה