יום ראשון, 15 בפברואר 2009

קרם קראמל מתכון בולגרי


כבר הרבה זמן אני מבקשת אימי את המתכון שכיכב בילדותי
ואימי אומרת צריך סיר מיוחד והיא יודעת רק את כמות הביצים וכל היתר בערך
ולהפתעתי

גיליתי את המצרכים המדויקים שיניתי רק את אופן ההגשה
בפעם הבאה אצלם את השלבים
מצרכים
1/2כוס סוכר
כוס מים14/
3 1/2 כוסות חלב
מעט תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
ביצים5
 קרמל  אופן ההכנה
להמיס בסיר לקבלת גוון שזוף כוס מים 14 / 1/2 כוס סוכר
לשפוך לקערת פירקס (קראמל)
|באותו סיר להוסיף 3 1/2 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
להרתיח, לקרר מעט
במגימיקס עם להב פלדה לטרוף 5 ביצים
להוסיף את החלב הקריר בהדרגה
לשפוך מעל הקראמל את הבלילה
למלא קערה במים ולהכניס בתוכה אתהפירקס
להכניס לתנור חם ב130 מעלות ל50 דקות
ועוד 10 דקות ב200 מעלות
לכבות את התנור להשאיר לקירור בתוךהתנור
להוציא ולהכניס מכוסה למקרר
מותר לאכול רק למחרת
למחרת לעבור עם סכין מסביב
ולהפוך לקערה יותר רחבה
לאכול לאט לאט
שימו לב מקערת פיירקס מלאה נשאר רק חצי

אין תגובות: