יום שבת, 1 ביוני 2024

צ'ימיצ'ורי רון יוחננוב

 מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי שהולך עם הכל

מצרכים:

צרור פטרוזיליה

( צרור כוסברה)

4 שיני שום

בצל סגול קלוף וחתוך גס

1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוכה

מעט צילי חריף (לפי הטעם)

( חופן עלי אורגנו טריים)

כפית סוכר

1/2 כוס שמן זית

2 כפות חומץ יין או חומץ חומץ בלסמיאורז (אפשר גם חומץ רגיל)

מלח / פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון טחינה גסה, מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.

מגישים לצד עופות/בשרים/דגים על האש.


מומלץ להכין לפחות שבוע מראש שכל הטעמים יפתחו.


אפשר להגיש כמובן לצד ירקות, להוסיף לכריך ולהשתמש כמטבל הורס כמעט לצד כל מנה



אין תגובות: