בפעם האחרונה שאכלתי פלאפל בחוץ התאכזבתי
ומאותו יום כל פעם בא לי להכין פלאפל,
החלטתי לעשות קיצור דרך
וזו התוצאה טעים בריא ומהיר,
המתכון של רבקה אלגם עם שינוי קטן
1/2קג` חומוס לאחר השרייה במים וחצי כפית סודה לשתייה
להכניס למגי מיקס
חצי חבילה פטרוזיליה
בצל אחד בינוני
2 שיני שום
בצל אחד בינוני
2 שיני שום
1/2כוס פרורי לחם מטובל+1/2 כוס לציפוי
פלפל ,פפריקה אדומה
כפית כמון
פלפל ,פפריקה אדומה
כפית כמון
1/2כפית אבקת אפייה
כפית מלח
1 פלפל ירוק חריף
1 כוס מים
מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח
לתת לעיסה לנוח חצי שעה
1 כוס מים
מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח
לתת לעיסה לנוח חצי שעה
להכין תבנית עם 2 כפות שמן
יוצרים כדור טניס ביד רטובה
יוצרים כדור טניס ביד רטובה
מגלגלים בפרורי לחם, (העיסה רכה להניח על הפרורים ולהפוך)
מניחים בתבנית ויוצרים בעזרת האצבעות צורת שניצל דק
יצאו 7 שניצלים גדולים,
אפיתי בשתי תבניות בטורבו
לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות
לאחר 15 דקות השניצל מתיצב
להפוך את השניצל לעוד 15 דקות
להגיש עם סלט ירקות טחינה וחמוצים.
להגיש עם סלט ירקות טחינה וחמוצים.
למחרת אפשר לחמם בתנור או על מחבת
אכלתי קר וגם נהניתי.
2 תגובות:
זה נראה ונשמע חבל"ז!
אני פשוט חייבת להכין את זה
תודה רבהההה על המתכון
מייד כותבת לי לקנות שוב חומוס
בהצלחה,אשמח לשמוע חוויות
הוסף רשומת תגובה