יום שישי, 3 במאי 2013

חציל ממולא בהשראת אהרוני



.

.
מתכון לגימלאים
כמובן עם כמה שינויים, תמיד טיגנתי את החצילים הפעם לפי אהרוני אפיתי בתנור.
מצרכים
10 חצילים בינוניים
8 פלפלים אדומים קטנים
1 עגבניה
למילוי
800 ג"ר בשר טחון
3 בצלים בינוניים
2 שיני שום
1 כף כמון גרגרים
מלח ,פלפל גרוס,פפריקה אדומה,
חצי כוס פטרוזיליה 
3 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות

1 רסק עגבניות קטן
4 כוסות ציר בשר בקר
 אופן הכנה:
קולפים את החצילים בפסים - פס כן, פס לא (קילוף זברה).
מכסים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את החצילים.
מכניסים לתנור בחום של 190-200 מעלות לכעשרים דקות. באפייה חלקית בלבד רק לצורך ריכוך.
מכינים את רוטב העגבניות
 יוצקים את ציר הבשר בסיר מוסיפים קופסת רסק עגבניות
מוסיפים פפריקה אדומה מלח ופלפל
מבשלים 10 דקות
מכינים את המילוי -
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת.
מטגנים את הבצל, השום .ומוסיפים כף גרגירי כמון.
מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו כעשר דקות תוך כדי פירורו באמצעות כף,
ממליחים ומפלפלים ומוסיפים פפריקה מתוקה.
מעבירים את הבשר לקערה ונותנים לו להתקרר מעט.
לאחר שגם החצילים התקררו מעט חורצים חריץ לאורך כל חציל בצידו הקלוף.
פוערים את החריץ לפתח רחב וממלאים בבשר.
מניחים על כל חציל . פרוסות עגבנייה .
ממלאים את הפלפלים, מנקבים את הפלפלים במזלג
מסדרים בתבנית את החצילים והפלפלים
יוצקים את רוטב העגבניות עד חצי גובה הפלפלים,
מכסים את התבנית,ואופים בחום של 190 מעלות ל30 דקות
מסירים את המכסה ואופים עוד 20 דקות
10 דקות אחרונות אופים בגריל
.

טיפ חמוד

 מציאת כתובות תוך שניות
להקליד את הכתובת המבוקשת בכל שפה
ומקבלים מיקום במפה, תמונה וגם לינק


אין תגובות: