בטיול לארמניה זכיתי להכיר את יהודה פדן אדם בן 82 מעניין מאוד עם חוש הומור מיוחד.
טיפ של יהודה פדן שראיתי במו עיני:
לזרוק את המזוודה מקומה שנייה והמזוודה מגיעה לקומת הקרקע דרך המדרגות,
"בלאו הכי במטוס זורקים את המזוודות".
יהודה מכין שוק כבש בתנור לילדיו ונכדיו.
הנה המתכון של יהודה פדן
לסגור את שוק הכבש להעביר לתבנית לתבל ברוזמרי פלפל גרוס ו5 עלי דפנה
לטגן בצל גזר ושום, להוסיף לבשר
לבשל רסק עגבניות אחד עם כוס יין לבן וכוס מרק עוף
להכניס לתנור מכוסה ב180 מעלות לשעה וחצי.
לקראת ראש השנה איני קונה בשר משתמשת רק במה שיש במקפיא.
בהשראתו הכנתי כך מהבשר שהיה לי במקפיא עם שינויים קטנים.
הכנתי בסיר לחץ
300 ג"ר שוק כבש חתוך לקוביות,
500 ג"ר בשר הודו נקבה חתוך לקוביות
סגרתי בקבוצות את הבשר בסיר לחץ, הוצאתי את הבשר לקערה,
טיגנתי שום בצל וגזר מגורד והוספתי לבשר,תיבלתי את הבשר במלח ופלפל שחור גרוס,
הרתחתי בסיר לחץ ללא המכסה קופסה קטנה של רסק עגבניות , כוס יין לבן ,כוס מרק עוף ,
5עלי דפנה וקצת רוזמרין ,הוספתי מהקערה את הבשר והירקות לסיר,
בישלתי בסיר לחץ חצי שעה מרגע שהשסתום עולה.
יצא רך עסיסי,רוטב טעים מאוד וריח מדהים ,הגשתי בתוספת גיבץ'.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה