יום ראשון, 2 בפברואר 2014

ריבת תפוזים סינים

 

ריבה נפלאה הצבע מהפנט אותי,התפוזנים שוחים בסירופ שקוף טעמה מתוק מלווה במעט מרירות
משתמשת לקינוח עוגות ,למשרה עוף,לפודינג, ומתנה נהדרת לחג
בטיול שערכנו בקיבוץ הזורע,משהו גזם עץ תפוזים סיניים וזרק ענפים עמוסי פרי
לא יכולתי לעמוד בפיתוי, קטפנו 4 ק"ג, אך הכנתי רק מ2 ק"ג , היתר זרקתי בכאב רב.
מצרכים
2 ק"ג תפוזים סינים
1/2 ק"ג סוכר
1 מקל וניל
1 כף חומץ בלסמי
1 תפוח עץ
חצי לימון מיץ+חצי הלימון גם קליפה
אופן ההכנה
לשטוף היטב את התפוזונים לחרוץ אותם במזלג
להשרות אותם במים 3 ימים  כדי להוריד את המרירות של הקליפה.
מידי פעם להחליף  את המים
ביום הרביעי להניח את כל החומרים בסיר גדול 
מרתיחים מערבבים מידי פעם מבשלים עד התגבשות
מעקרים צנצנות ממלאים הופכים הצנצנת על המכסה עד לצינון.

אין תגובות: