חצי קילו קמח
כף שמרים
( כפית משפר אפיה) לא הוספתי
כפית מלח שטוחה
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
ביצה
רבע כוס שמן
כוס ורבע מים (לבדוק אולי צריך עוד) תוך כדי לישה לאט לאט.
במיקסר 10 דקות..להתפיח כשעה
שלא יהיה דביק ולא יבש....לישה של 7 דקות.
להתפיח
המלית: 200 גרם חמאה/ מחמאה רכה.
5 כפות קקאו.
כוס סוכר.
4 כפות שוקולית. לערבב הכל לעיסה אחידה.
לפתוח את הבצק למלבן גדול
מורחים את המלית על 2/3 בצק.
את השליש הנקי מקפלים על שליש הבצק עם המלית
ואת השליש הנותר עם המלית מקפלים עליו.
נוצר מלבן צר וארוך שאותו נקפל לשניים אך הפעם הקיפול הוא לאורך ולא לרוחב
מקמחים היטב את המשטח ומרדדים למלבן גדול.
לא לפחד עם המילוי יוצא. לקמח כל הזמן כולל את המערוך שלא ידבק.
מגלגלים לרולדה את המלבן .
חותכים באמצע לשתי רולדות.מכניסים למקרר ל45 דקות.
חותכים לשנים רולדה ויוצרים צמה.
מתפיחים 45 דקות.
אופים 160 מעלות כ 25 דקות.
מלטפים במי סוכר....ו..או בדבש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה