יום שבת, 15 בפברואר 2025

פיצה מהירה למוצש






 מתכון לשתי פיצות בינוניות

4 כוסות קמח לבן מנופה

1 כף גדושה שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף מלח

4 כפות שמן זית

כוס וחצי  מים חמימים 


אופן ההכנה:

1. בקערת     מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות, מוסיפים שמן זית, מים ומלח ולשים כחמש דק לבצק רך ונעים. מכסים ומתפיחים חצי שעה . הבצק לא יתפח למימדי ענק וזה מצוין. 


2. מחממים תנור על 200 מעלות, את תבנית התנור הייעודית הופכים כך שתדמה לנו אבן שמוט. מניחים עליה נייר אפייה. 


3. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים לעיגול/מלבן על נייר האפייה שהנחנו על התבנית. לעיתים נדרש קימוח עדין. 


4.מורחים רוטב פיצה מוכן. מפזרים פתיתי מוצרלה או צהובה מגורדת שאוהבים. מניחים תוספות שאוהבים ואופים כ 15-20 דק להשחמה יפה. 



אין תגובות: