יום ראשון, 17 בינואר 2010

מאפה עלי פילו במילוי תרד או סלק בר – סילקא










סלק בר-סילקא

במסלול ההליכה שלנו לאורך הים פגשנו משפחות מלקטות את סלק הבר הערבים קוראים לו סילקא
 
הטוב שבדבר  הם חינם וטעימים מאוד. אפשר גם לקנות אותם בשוק של עכו ,
ומבשלים אותו כמו תרד .






מצרכים


עלי פילו
מלית
400 ג`ר עלי סיליק  רחוצים יבשים וקצוצים
1 כוס יוגורט
3 כפות פרורי לחם
2 ביצים
לציפוי
1 כוס יוגורט
1 ביצה
150 ג`ר גבינת כבשים גלעד
למריחה על עלי הפילו
1/4 כוס שמן קנולה+1/4 כוס מים
אופן ההכנה


למרוח 4 עלי פילו כל אחד בנפרד לסדר בתבנית אחד על השני
לערבב את המלית
להניח על עלי הפילו
8 עלי פילו מרוחים לכווץ כל עלה ולהניח על המלית עד שמכסים את כל התבנית
לערבב את כל חומרי הציפוי למרוח על המלית
לאפות בתנור (לא בטורבו) עד 180 מעלות כ40 דקות
עד שהציפוי משחים
.
ולאכול בתאבון בלי יסורי מצפון
אפשר להשתמש ביותר עלי פילו אני השתמשתי בשאריות של שתי חבילות.



אין תגובות: