יום ראשון, 17 בינואר 2010

לזניה תרד או סלק בר










מצרכים
 
עלי לזניה
200 ג"ר פטה כבשים
200 ג`ר קשקבל גלעד גבינת כבשים
קילו  
עלי תרד טרי 1/2 1 או סלק בר טרי או
  800 ג`ר תרד קפוא

1/2 כוס מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
לבשמל:

50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן

הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שמסמיך מסירים מהאש
.

 מכינים את התרד
 1/2 1  ק"ג עלי תרד טרי או 800 גרם תרד קפוא או סלק בר
שוטפים את עלי התרד מחממים מעט שמן בסיר גדול

מוסיפים את התרד ורבע כוס מים,
מבשלים ומערבבים מידי פעם עד שכל העלים חלוטים.
 מקררים  וקוצצים עם סכין  אם משתמשים בתרד קפוא מפשירים אותו ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים ומקררים.
מוסיפים 150 גר גבינת פטה כבשים מערבבים.

ההרכבה
1   בתחתית יוצקים את 1/2 כוס מרק עוף
  מרפדים בעלים את תחתית התבנית
  מפזרים מעל חצי מתערובת התרד ומעליה רבע מהגבינה הצהובה
2    מוסיפים שכבת שנייה  עלי בצק ,מורחים את שכבת עלי הבצק בשליש מהבשמל
מפזרים מעל חצי מתערובת התרד ומעליה רבע מהגבינה הצהובה
3   מוסיפים שכבה שלישית ואחרונה של עלי בצק
ומורחים שליש אחרון של הבשמל וחצי מכמות הגבינה הצהובה
ו50 ג`ר פטה כבשים
מפזרים כף פפריקה מתוקה

אופים  בתנור בחום בינוני (180-170מעלות) כ- 40 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע.

 משאירים 10 דקות למנוחה  פורסים ומגישים.







אין תגובות: