ריבוליטה Ribollita מרק טוסקני טיפוסי |
|
אוכל באיטליה
ארוחה מסורתית מתחילה עם אנטיפסטו (antipasto), מנות ראשונות, בדרך כלל ירקות, פרוסות נקניק, חמוצים וכו'. אז מגיע הפרימו (primo) הלא היא המנה הראשונה שהיא מרק פסטה או ריזוטו. הסקונדו (secundo) מגיעה אחר-כך, וזו מנת בשר או דגים, אליה מתלווה לפעמים סלט ירוק. לבסוף הגבינות והפירות, והמנות האחרונות עוגות וקינוחים למינהם.
במרבית המסעדות תופיע המלה Coperto שפירושה הוא תשלום עבור עריכת שולחן. כלתי והמדריך המליצו לאכול את המרק הטוסקני היחודי בשם ריבוליטה
חיפשנו מצאנו ונהננו.
חיפשתי באנטרנט ומסתבר שזהו בעצם מרק ירקות שתמיד תמצא בו את השעועית הלבנה עלי מנגולד ולחם יבש.
וכך הכנתי את הריבוליטה שלי
מצרכים
2 כפות שמן זית
2 גבעולי כרישה קצוצים
3 גזרים בינוניים קצוצים
1/2 שורש סלרי קצוץ
1 שורש פטרוזיליה קצוץ
3 גבעולי סלרי אמריקאי — עלים וגבעולים קצוצים גס
2 קישואים בינוניים
2 כוסות גרגרי שעועית מבושלים (הכי נוח קפוא מופשר)
200גרם עלי מנגולד קצוצים דק
2כפות מרק עוף
כפית כורכום
4 כנפים של עוף
מלח ופלפל שחור גרוס
אני מקצצת את כל הירקות במגימיקס בסכין הציפס
אופן ההכנה
להכניס את כל מצרכים לסיר לחץ
20 דקות מרגע שהצופצ'יק עולה,
לשפר טעמים לפי המסורת
- פורסים את הלחם , ב קדרת חרס, מוסיפים את המרק עד שהלחם ספוג.
- תנו למרק לנוח למשך יום אחד.
- To serve, remove the desired quantity from the casserole and reheat it, or "re-boil" it, as the name in Italian suggests.
- כדי להגיש להסיר את הכמות הרצויה מתוך הקדירה לחמם אותו, או "להרתיח מחדש",
על שלבים 1-3 דילגתי
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת
לחם יבש
שמן זית לזילוף
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה