יום שלישי, 30 באוקטובר 2012

קרמבל שיזיפים הכינה כלתי שרון


למדתי מילה חדשה וקינוח טעים שהכינה שרון כלתי, אני רק אכלתי וצילמתי.
חיפשתי ברשת ומצאתי  קרמבל מורכב משתי שכבות ,פירות ופרורי בצק,  מהם שאב את שמו "קרמבל - פירורים"
זהו הפודינג של האנגלים, מגישים אותו בתוספת כדור גלידה. 
כשיוצא מהתנור פשוט לוקחים ממנו בכף ומגישים על צלחת.


מצרכים:

50 גרם חמאה

4 כפות סוכר

3 כפות מיץ לימון

1 כף קליפת לימון מגורדת

 1 כפית תמצית וניל

10 שזיפים אדומים






לבצק פירורים:

1 ו-1/4 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

.50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות





אופן הכנה
    מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • חוצים את השזיפים ומוצאים את הגרעין 
  • ממיסים את החמאה במחבת רחבה יחד עם הסוכר, המיץ וקליפת הלימון ותמצית הוניל. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
  • מוסיפים את פלחי השזיפים מערבבים ומבשלים יחד 3 דקות.
  • מעבירים את ההשזיפים  לכלי חסין חום משומן בחמאה .
  • הבצק:
  • מערבבים את הקמח והסוכר, מוסיפים את קוביות החמאה.משפשפים אותם בין כפות הידיים , עד שנוצרים פירורים.
  • מפזרים את פירורי הבצק על השזיפים .. מכניסים לתנור180 מעלות. ואופים כ-1/2 שעה. מגישים חמים, עם גלידת וניל.
  • או שמנת  חמוצה +סוכר וניל או 3 כפות סוכר. טעים גם קר, 

אין תגובות: