יום שלישי, 1 בינואר 2013

קוזונק עוגת שמרים בולגרית


 

 

 
דימיינתי להכין את עוגת הפנטונה של האיטלקים .,אך זמן ההכנה של העוגה הוא יום שלם
לכן הסתפקתי בעוגת הקוזונק של הבולגרים שגם הם נוהגים להכין אותה לשנה החדשה
.מתכון של אימי ז"ל ,. 50 ג"ר שמרים לשתי כוסות קמח נראה לי מוגזם.
ערכתי כמה שינויים והופתעתי לטובה בסה"כ עוגה בחושה
אימי ז"ל נהגה להכין אותה בתבנית אחת מאורכת והעוגה יצאה גבוהה
הכנתי בתבנית עגולה
מצרכים
2 כוסות קמח
כף אחת שמרים יבשים במקור 50 ג"ר שמרים
 3 ביצים לשים חלבון אחד בצד כדי למרוח על העוגה
100 ג"ר חמאה מומסת
3 כפות סוכר
גרידת לימון אחד
אגוזים וצימוקים לפי האהבה (כוס צימוקים וכוס אגוזים)
חצי כוס חלב עם השמרים והסוכר
לערבב את כל  החומרים להתפיח
למרוח חלבון ביצה
לאפות 40 דקות ב150 מעלות

אופן ההכנה שלי
כוס צימוקים השריתי לחצי שעה בשרי אפשר רק במים
ערבבתי את כל החומרים במזלג כי הבצק נוזלי,הוספתי גם שני תפוזים ננסיים
חתוכים לחתיכות קטנות
התפחתי שעה,
שימנתי תבנית בחמאה יצקתי את הבצק
והטפחתי עוד שעה (שכחתי למרוח את החלבון ששמתי בצד)
אפיתי את העוגה ב150 מעלות .
להפתעתי העוגה יצאה טעימה ריחנית ועסיסית גם למחרת.

אין תגובות: