פסח מגיע וגעגועי לאימי ז"ל מבצבצים, לתכנון התפריט לריחות ,
למרות שהשנה יהיה סדר של 7 מסובים, אני אוהבת את ההכנות
גם אצל הבולגרים יש מאכלים לפסח שחייבים להיות בשולחן הסדר.
במדור קציצות יש:
קציצות פרסה כרישה, קציצות תרד או מנגולד וקציצות תפוחי אדמה
מכינה אותם מראש ולפני ליל הסדר מחממת אותם בתנור בתוספת כוס מרק עוף ומעט חמאה או שמן,
מחממת עד שהקציצות סופגות את המרק.
מצרכים
4 תפוחי אדמה לבנים גדולים מבושלים
1 ביצה
200 גר' בשר חזה עוף טחון
2 מצות רטובות וסחוטות
1 בצל מטוגן
תבלינים :מלח ,פלפל שחור גרוס, קורט אגוז מוסקט.
אופן ההכנה
למעוך את תפוחי האדמה והמצות
להוסיף את יתר המצרכים
לאחסן במקרר לשעתיים
למרוח מעט שמן על נייר אפייה
לאפות ב200 מעלות ,באמצע האפייה להפוך את הקציצות.
אימי ז"ל הייתה מטגנת אותם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה