יום ראשון, 2 ביוני 2013

מאפה פילו עם גבינות









.
 
מתכון של אימי ז"ל אהוב על כל המשפחה,מכינה אותו בד"כ בשבועות ובארוחות חלביות,
אפשר להחליף את המלית בתרד,,תפוחי אדמה ,פטריות,.,
מרכיבים
1חבילה  עלי פילו 
50גר` חמאה מומסת
רבע כוס שמן
2 גבינה טוב טעם או גבינה 5% לסנן אותה לילה במקרר
200 ג"ר גבינה מלוחה בולגרית

4 ביצים
1 1/2 כוס חלב
100 ג"ר גבינת גלעד  מגורדת
מלח .פלפל,
אופן ההכנה
מריחה -להמיס את החמאה להוסיף את השמן
מלית- לערבב את שתי הגבינות 
לחלק את המלית לפי מספר העלים
  לקחת עלה פילו אחד למרוח עד החצי עלה בחמאה ושמן לקפל ל2
למלא גבינה לגלגל ולהניח בתבנית. אחד ליד השני צפוף
הנחתי בצורת צו`קור עגול בתבנית עגולה. אפשר להניח גם בתבנית מלבנית,
לערבב 4 ביצים עם כוס וחצי החלב מלח, ופלפל,
ליצוק מעל הצו`קור.,להכניס למקרר לפחות 4 שעות, אני מקררת לילה
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מפזרים שומשום על המאפה, ואופים  כ- 35- 40 דק` עד להזהבה.
כשמתקשה ומזהיב להוסיף  גבינת הגלעד  מגורדת (אפשר גם בלי הפעם הכנתי בלי).
להחזיר לתנור עד שנמס ומזהיב
קל וטעים

בתאבון


.


.


אין תגובות: