יום חמישי, 5 במרץ 2015

עוגת שוקולד בחושה עם קמח מלא



  


את המתכון אימצתי מ אילנית 12         עם כמה שינויים שלי
עוגת /כושית שוקולד בחושה עם 2 ביצים בלבד.הכל בקערה אחת.
הכינה נכדתי נעמי בת ה12
תבנית מס' 22 או שתי תבנית חד פעמיות מאורכות
כשהתנור חם אני מכינה בשתי תבניות ומכניסה למקפיא
חומרים:
2 כוסות קמח מלא תופח  מנופה
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל או תמצית רום
1 שקיק סוכר וניל
1  כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן (לא זית)
2 כוסות נוזלים  לפי טעמכם-הוספתי מיץ תפוחים ממותק
3 כפות גדושות קקאו מנופה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר מופרד מהקוביות
1 שמנת מתוקה.
לחמם את השמנת על סף רתיחה לכבות גז ולהוסיף את השוקולד לערבב היטב עד שכל השוקולד נמס.
קישוט:סוכריות קוקוס פירות ועוד..
אופן הכנה:
לערבב חומרים יבשים לאחר מכן להוסיף את החומרים הרטובים לערבב עד שהכל מתאחד.
לצקת לתבנית משומנת גם בדפנות
להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות חצי שעה או מעט יותר.
לבדוק עם מזלג או קיסם הוא אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
לאחר מכן לתת לעוגה להתקרר מעט.בינתיים להכין את ציפוי השוקולד לחורר את העוגה במזלג או בקיסם ולצקת את הציפוי.
מניחים להתיצבות ואז ניתן לצפות בקוקוס/סוכריות פירות ועוד.

אין תגובות: