
מתכון מאתר מקו עם קצת שינויים שלי
120 גרם קמח מלא (1 כוס) או כוסמין
120 גרם קוואקר (1/3 1 כוסות)
100 גרם גרעיני חמניות קלופות (3/4 כוס)
50 גרם שומשום (1/2 כוס)
50 גרם זרעי פשתן (1/3 כוס)
1/4 כוס זעתר
1/4 כוס קצח
1/21 כפית מלח
3 כפות שמן זית
500 מ"ל מים .
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מתקבלת בלילה די דלילה הדומה למרק לבן עם גרעינים
2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, ומורחים את בלילת הקרקרים באופן שווה
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-15 דקות, מוציאים מהתנור ומיד חותכים לרבועים.

לחתוך את הקרקרים עם סכין לא משוננת.
4. מחזירים לתנור לעוד 45 דקות. למי שאוהב את הקרקרים ממש פריכים, אפשר לאפות אותם גם 55 דקות.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה