מתכון פולני מאימו ז"ל
חדשות על מזג אוויר קר גרמו לאבי להכין חמין ולהזמין אותנו לארוחה טעימה ומחממת לב
מצרכים מסדרים בסיר לפי הסדר הבא:
3 כפות שמן זית
תפוחי אדמה לכיסוי תחתית הסיר
כוס וחצי שעועית שהושרתה
כוס חומוס שהושרתה תוספת של אבי לטובת המרוקאים
כוס וחצי גריסים
יוצקים מעליהם כוס מים עם כפית מלח וכפית שטוחה של פלפל כמון ומרק עוף.
מסדרים בשר שפונדרה ,צוואר עם עצם בערך 2 ק"ג
מעל הבשר יוצקים שוב כוס מים עם התבלינים
עכשו התור של הקיגל מכינים בקערה
2 בצלים מגוררים גס
4 תפוחי אדמה מגוררים
4 שיני שום מגוררים
מלח פלפל ,
4 כפות קמח
שתי ביצים
מערבבים את כל המרכיבים ושוטחים מעל הבשר
בצדדים מוסיפים את הביצים ואת הקישקע.
אבי מוסיף את הקישקע הקנוי רק בבוקר.
מרתיחים את הסיר על הגז
מכניסים לתנור בטורבו ב100 מעלות.
בודקים בבוקר אם יש צורך להוסיף נוזלים.
ובצהרים זוללים בתאבון כל כך טעים שקשה להפסיק לאכול.
הקיגל
הבשר
תפוחי אדמה
הקישקע
שעועית עם חומוס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה