יום שלישי, 22 בדצמבר 2015

לחם בריא נפלא



כל פעם נדמה לי שהפעם יצא לי הלחם הכי טוב
אני משנה את המתכונים לפי מה שיש לי בבית
והפעם הוספתי גם קמח שיפון. יצא לי לחם מקצועי. חחחחחח
מצרכים לבצק
כפית שמרים
כפית סוכר חום
כוס קמח שיפון
כוס קמח רגיל
שני כוסות קמח מלא מטחנות ירקא
ביצה אחת
שתי כפות שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
כפית מלח גס
חופן גרעיני דלעת
חופן גרעיני פשתן
אופן ההכנה
מכינה במעבד מזון עם להב פלאסטיק  לבצק
מכינה עיסה  מכפית שמרים,כפית סוכר חום, חצי כוס מים פושרים עשר דקות והעיסה תופחת
להכניס למעבד את הקמחים לערבב להוסיף ביצה, שמן, כוס מים פושרים
לערבב עד שהבצק מתאחד, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים או קמח
לערבב עד שהבצק מתאחד עם להב הפלאסטיק הבצק רך
להוציא לקערה  לכסות ולהתפיח שעה.
להוסיף את המלח גרעיני דלעת וגרעיני פשתן
לקמח את הידים ולאחד את הבצק .
לפתוח את הבצק ולגלגל אותו לרולדה
להניח על נייר אפייה בתבנית מלבנית
להתפיח עוד שעה, עם סכין חדה  לחתוך חתכים לרוחב התבנית
לחמם מראש את התנור ל200 מעלות לאפות 10 דקות
להוריד את הטמפרטורה ל180 מעלות ולאפות עוד כ30 דקות
לבדוק עם  שיפוד  עץ אם יוצא יבש הלחם מוכן.
לקרר את הלחם על רשת
ללפרוס רק אחרי קרור .




אין תגובות: