לזניה בנוסח ולנסיה
6 עלי לזניה
400 גר בשר טחון
חצי קג גזר חתוך לקוביות
חצי קג בצל קצוץ
מלח פלפל לבן
רוטב בשמל
50 גר חמאה
3 כפות קמח גדושות
3 כוסות מים
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
לקצוץ בצל ולטגן בשתי כפות שמן
להוסיף את הבשר ולפורר
לחתוך לקוביות את הגזר
להוסיף את הגזר
לתבל במלח ופלפל לבן
בזמן שהבשר על האש מכינים את
רוטב בשמל
50 ג"ר חמאה ממיסים
מוסיפים 3 כפות גדושות קמח
מערבבים כל הזמן במטרפת עד שמתגבש
מוסיפים את מים בהדרגה ממשיכים לערבב
מתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל לבן
ברגע שהרוטב מסמיך מעט מוסיפים 50 ג"ר גבינה צהובה
בוחשים עד שהגבינה נבלעת.
ההרכבה
בתבנית אפייה מלבנית מאורכת
ליצוק מצקת אחת של רוטב בשמל ולהניח 2 עלי לזניה
ליצוק חצי מכמות הבשר ומעליה שתי מצקות בשמל
להניח עוד שני עלי לזנייה ליצוק את יתרת הבשר
ליצוק שתי מצקות בשמל מעל
לסיים בעוד שני עלי לזנייה וכל יתרת הרוטב
לכסות את התבנית בנייר כסף
לחמם מראש תנור ל200 מעלות
לאפות חצי שעה להסיר את נייר הכסף
להוריד את טמפרטורת התנור ל180 מעלות
לאפות עד שמתחיל להזהיב.
רגע רגע חותכים את הלזנייה רק לאחר התקררות מוחלטת
תגיות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה