יום שבת, 10 בדצמבר 2016

שבוע אוכל איטלקי

במסגרת שבוע הבישול האיטלקי הראשון בישראל,  המאורגן ע"י המכון האיטלקי לתרבות בחיפה והמכון האיטלקי לתרבות בתל אביב,
בתמיכת שגרירות איטליה בישראל ובשיתוף לשכת המסחר והתעשיה ישראל-איטליה וארגון הסחר האיטלקי והאקדמיה האיטלקית לקולינריה.
השתתפנו נהנינו והנה מתכון ראשון

ערב מטבח יהודי איטלקי | הרצאה וטעימות, שאורגן על ידי סוזי צ'זנה עמרם

2016-11-29
Data:
29/11/2016
ebraica
לאחר הקדמה קצרה על היסטוריית המטבח היהודי באיטליה, סוזי הציעה טעימות של מנות מיוחדות שמקורם באיזורים שונים באיטליה,
הסבירה את אופן הכנתם וזה בליווי מוסיקאלי של אביה, פרופ' רנצו צ'זנה.
בתפריט : מנות פתיחה, מנות ראשונות, תוספות ומנות אחרונות מאיזורים כמו ונטו, לציו, טוסקנה ועוד.
בין המנות טעמנן את ה"פיצה עם קונצ'יה", מרומא, ו"ברוסקדאלה פיאמונטזי", ופריסנסאל ונציאני. בסוף הערב קיבלנו עותק של המתכונים .
סוזי צ'זנה עמרם: נולדה במסטרא (ונציה) מרנצו , ונציאני ותמרה, מילאנזי. בגיל 6 עברה עם המשפחה לרומא ולמדה בבית הספר היהודי בבירה. בגיל 20 החליטה לעבור לארץ ולמדה ביולוגיה באוניברסיטת בר אילן. המשפחה באה אחריה לאחר מספר שנים.כיום היא עובדת במרכז לתרבות איטליה כמורה לאיטלקית, ביולוגיה וכימיה.
מאז שהייתה ילדה אהבה לבשל ולהכין עוגות, לחם ופיצה.....באיטליה עבדה בקונדיטוריה יהודית ותיקה וניהלה קייטרינג כשר בסיגנון איטלקי.
כיום היא משתמשת בניסיון קולינרי שלה כדי להציע מנות גורמה למשפחתה!
קציץ טונה
250 ג"ר טונה סחוטה
60 ג"ר גבינת עמק במקור פרמיז'נו
6 כפות פרורי לחם עם רבע כוס חלב
3 ביצים
אופן ההכנה
בקערה להוסיף פרורי לחם וחלב
להוסיף את הביצים
לקצוץ בבלנדר את הגבינה והטונה
להוסיף לקערה ולערבב
לפרוש נייר אפייה להוסיף את העיסה לגלגל את הנייר כמו סוכריה          
לעטוף גם עם נייר כסף
להרתיח מים להכניס את החבילה למשך 25 דקות
להוציא ולקרר לחתוך פרוסות ולקשט עם צלפים.                                 
להגיש עם הרוטב הבא :
מיונז,מיץ לימון,זיתים,ואנשובי לערבב במעבד מזון
הרוטב טעים מאוד 


אין תגובות: