יום רביעי, 5 באוקטובר 2022

אושפלו רון יוחננוב

 



הכנתי עם בשר מפורק

2גזרים בינוניים

מקולפים וחתוכים לגפרורים 

2כוסות אורז עגול מושרה במים חמים

2 בצלים קצוץ גס

1כוס גרגירי חומוס

1כף זרעי כמון

1/2כפית כמון טחון

1/4כפית שבבי צ’ילי יבש

3כפות שמן קנולה

3כוסות מים חמים

1/2כפית כורכום

1כף שטוחה מלח דק

1/4כפית פלפל שחור טחון


אופן הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל וחומוס ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, אפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)

 מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף שיספוג את הטעמים. 

מוציאים את העוף ומניחים מעל האורז.

יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה. 

מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה.

הכינותי בגז עם בשר מפורק

אושפלו בגז עם בשר

למתכון: 100 מ"ל שמן זית / קנולה 3 בצלים 1 ק"ג קילו גזר 1 ק"ג בשר שוק טלה 500 גרם אורז עגול איכותי (סוגת / סאן וויט) חופן צימוקים אוזבקיים 2 פלפל צילי חריף 2 ראשי שום כף זרעי כמון כף סוכר כפית כמון טחון מלח / פלפל שחור

שלב 1 יש לשטוף את האורז העגול היטב וכמה פעמים עד שיצאו ממנו כמעט כל העמילנים והמים יישארו שקופים.

שלב 2 לחתוך את הבשר לקוביות נדיבות, לקצוץ את הבצל לחצאי ירח ואת הגזרים לגפרורים.

שלב 3 מחממים סיר עם שמן ומתחילים באידוי הבצל

שלב 4 מוסיפים את הבשר ומזהיבים אותו היטב מכל צד. מוסיפים מים בכמות של 2 ס"מ מעל גובה הבשר ומבשלים כשעה או עד להתרככות (תלוי בסוג הבשר)

שלב 5 אחרי שהבשר מוכן מוסיפים את הגזרים, מפזרים מעל סוכר ואת התבלינים

שלב 6 מוסיפים את הצילי החריף (לא חובה ומבשלים כ-10 דקות נוספות. (אפשר להוסיף בשלב הזה גם חומוס גרגירים אם אוהבים)

שלב 7 מניחים מעל את האורז המסונן מהדקים היטב עם כף ושופכים מעט מים רותחים עד כ-2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דק' עד שכבר לא רואים את המים.

שלב 8 מוסיפים את ראשי השום פנימה כך שיהפכו להיות אלמנט ההפתעה


שלב 9 יוצרים ארובות ומנמיכים את הלהבה למינימום. סוגרים ומבשלים כ-40 דקות.

שלב 10 – סתם בשביל הקטע...

כן . שימו צלחת וכסו. להדק את הכל שיצא אורז אחד אחד. ככה תרגישו כאילו סבתא באה לבשל

הרבה דיבורים אך פשוט מאוד











אין תגובות: