יום חמישי, 9 באפריל 2009

מרציפן (מספן) – עוגיות שקדים ללא אפיה מתכון מאימי



פורסם ב-4 באפריל 2009, 16:35



החומרים

1/2ק"ג שקדים קלופים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ- 2לימונים

1 שקית סוכר וניל

מי ורדים

סלסילות נייר

אופן ההכנה

חולטיםוקולפים את השקדים, מייבשים היטב וטוחנים דק. משאירים מעט שקדים לקישוט.

בסיר, על האש להרתיח: סוכר עם מים.ממשיכים לבשל, תוך בחישה מפעם לפעם בכף עץ, עד שהסוכר נעשה כפקעת רכה.

שמים טיפה בתוך מים קרים הופך לכדורקשה. כשמתחיל להדבק

מוסיפים את השקדים, 2 כפות לימון

ממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות תוך בחישהנמרצת ממשיכים לבחוש עד שהתוך אינו נדבק עוד לדפנות הסיר..

מורידים מהאש, מכניסים למערבל מוסיפיםעוד שתי כפות מיץ מערבלים

מצננים.

מרטיבים את כפות הידיים במי ורדיםויוצרים כדורים קטנים.

ועם האצבע עושים חור באמצע

מניחים את הכדורים בסלסילות ניירומקשטים למעלה בשקדים חלוטים.

לא היו לי סלסילות ובעלי אכל לי את השקדים שהכנתי לקישוט.

אין תגובות: