טיפים לשמירה על טריות המזוןהטיפים הבאים יעזרו לכם לחסוך בעלויות המזון, ע"י שמירה על טריות המוצרים לאורך זמן! 1. אם אתם לא בטוחים לגבי טריותן של הביצים, נסו לבדוק את התנהגות הביצה בכוס מים: ביצה טריה תטבע בעוד שמקולקלת - תצוף. 2. אל תשליכו לפח יין מבעבע או שמפניה שכבר לא תוססים. שחזרו את הבועות ע"י נענוע הבקבוק פעם או פעמיים. הסוכר הטבעי יחולל פלאים. 3. דאגו לשמור על חלקו התחתון של המקרר שלכם נקי ע"י פריסת חתיכות נייר סופג. הנייר הסופג ימנע את הלחות שפוגמת בטריות הירקות וגורמת להם לריקבון. 4. הניחו עלי דפנה בתוך קופסאות ומיכלים שבהם אתם נוהגים לשמור קמח, פסטה ואורז. הם ידאגו להרחיק חרקים מהאיזור. 5. מנעו מהגבינה שלכם מלהתייבש ע"י מריחת חמאה או מרגרינה על צדדי האריזה הפתוחים. הן יעזרו בספיגת הלחות וימנעו ממנה מלפגום בגבינה. הטיפ יעיל במיוחד עם גבינות קשות, שנאטמות ע"י שעווה אשר פגיעה במיוחד במקרים של חדירת לחות. 6. כאשר צנון, סלרי או גזר איבדו את המרקם הנוקשה שלהם, הניחו אותם בקערת מי קרח יחד עם חתיכת תפוח-אדמה ותוכלו לראות את הירקות הרופסים מקבלים אנרגיה מחודשת לנגד עיניכם. 7. האמינו או לא, דבש הוא המזון היחידי שלא מתקלקל. אל תמהרו להשליכו לפח רק בגלל גבישים שנראים בצנצנת או צבע דהוי - טיפול בן 30 שניות של חימום קל במידת חום בינונית, והצבע "הנקי" של הדבש יחזור. 8. על-מנת להאריך חייהן של גבינות קוטג' ושמנת חמוצה, הניחו את קופסאותיהן במקרר כשהן הפוכות. הפיכת הקופסאות גורמת לואקום שמרסן את גדילת הבקטריה שגורמת לרקבון ובכך שומרת על טריות לאורך זמן. 9. כדי למנוע מבישול נוסף של הפסטה מלהקשות אותה, דאגו לשמור אותה בקופסת פלסטיק כשאתם מניחים אותה במקרר. כשתרצו לבשל אותה, שימו את הפסטה במים רותחים לכמה שניות, האדים שיווצרו בזמן הרתיחה ישחזרו את הלחות שאבדה. 10. תתפלאו לשמוע כי ניתן להקפיא גבינות. לאחר ההגשה, הניחו את השאריות שנותרו חזרה באריזה, עטפו אותן באופן הדוק בכלי פלסטיק והקפיאו. יום לפני ההגשה החוזרת - הוציאו את הגבינה מההקפאה ע"מ שתחזור לטמפרטורה האידיאלית עבורה. הטיפ הזה יעיל במיוחד עבור גבינות רכות עם אחוזי שומן גבוהים. 11. מנעו מפטריות את הרקבון המוקדם ו האריכו את חייהן ע"י עטיפתן בנייר סופג בטרם הכנסתן למקרר. 12. ע"מ להכניס חיים במאפים בני כמה ימים, התיזו עליהם מעט מים, עטפו בנייר סופג והכניסו לחימום בטוסטר-אובן למשך 5-10 דק'. האדים שיווצרו בזכות המים ישיבו את הפריכות למאפה. |
13. דאגו לשמור על סוכר חום במקפיא ע"מ למנוע ממנו מלהתקשות. במידה והסוכר שלכם כבר התקשה, רככו אותו ע"י אטימת הקופסה בחתיכת לחם טריה או בתפוח. אפשרות נוספת היא חימום במיקרוגל למשך 30 שניות. 14. מחירי החמאה במבצע? אל תחששו מלקנות מלאי שנראה לכם מוגזם, תוכלו לשמור על החמאה במקפיא שלכם עד 6 חודשים. ארזו את החמאה במיכל אטום, כדי שלא "תרכוש" טעם מהמוצרים האחרים שמאוחסנים לצידה. 15. המנעו מלהפריד בננות בטרם תאכלו אותן. הן שומרות על טריות מירבית בזמן שהן מחוברות כולן לאשכול. |
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה