יום שבת, 20 בנובמבר 2010

מקלות הקשקבל של אימי ז"ל בקלי קלות









לכל אמא בולגריה יש את המתכון המיוחד של מקלות הקשקבל, בשנים האחרונות אימי לא הכינה אותם, כי היו לה בעיות באצבעות הידיים והיה לה קשה לאחד את הבצק, גם אני בצעדי הראשונים ניסיתי והיה לי קשה לאחד את הבצק, היום בעידן המגימיקס בקלי קלות.

תמיד היו לאימי קופסאות פלאסטיק סגורות ואטומות ובתוכם המקלות מסודרים כמו חילים,כל מי שהגיע לביקור מרחוק,או נסיעה לחול קיבל את המקלות, כדי שלא ישכח, מי המלכה במשפחה.

עשיתי כמה שינויים קטנים. העוגיות האלה יכולות לשרוד למעלה מחודש, אם נשאר, מי שמדקדק יכול לחמם במיקרו,


חומרים לבצק

1 קמח אוסם קטן   350 גר קמח בתוספת אבקת אפייה

1 חמאה מגורדת או לחתוך לחתיכות קטנות (200 גר')

1/2 כוס מים

2 כפות שומשום

1 חלמון

200 ג"ר קשקבל מגורד (גבינת גלעד)

ציפוי

1חלבון עם טיפה מים

שומשום או קצח

אופן ההכנה

במגימיקס עם להב פלדה ,מערבבים את כל חומרי הבצק,לשים עד שהבצק מתאחד מסביב ללהב הפלדה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ

חותכים את הבצק לרצועות ברוחב  1 ס"מ ובאורך של כ-8 ס"מ.

מרפדים תבנית בנייר אפייה , אין צורך לשמן

מניחים את המקלות ברווח, מברישים את המקלות בחלבון, ומפזרים שומשום והמצאה שלי קצח.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ20 דקות.

מצננים ולא מפסיקים לאכול.






אין תגובות: