יום שני, 27 בפברואר 2012

אזני המן 2012



פורים שני ללא אימי ז"ל, חודש לפני פורים אימי ז"ל היתה מתחילה בהכנת אוזני ההמן,
מכינה קופסא של אוזני ההמן לי לאחי ולחמשת נכדיה.
השנה החלטתי להכין פעם ראשונה את אזני ההמן,
בילדותי תמיד אמרתי שאין להם צורת אזני המן ,אימי היתה אומרת
שכך הבולגרים עושים, החלטתי להכין חצי מהבצק בצורת אוזני המן.
מי שמכין פעם ראשונה כדאי להכין חצי כמות יוצאים 48 אוזני המן.
בצק:
1 ק"ג קמח
2 כוס סוכר
340ג"ר חמאה
2 ביצים
2 אבקת אפייה
1 כוס חלב
2 סוכר וניל


מילוי

כוס מים
1 לימון סחוט
2  כוסות  סוכר

להרתיח את כל החומרים
ברגע שמתחיל לרתוח להוסיף
קליפת לימון מגורד מלימון אחד
4 כפות פרורי לחם
400 ג"ר אגוזים קצוצים דק

להוריד מהאש רק שמתחיל לבעבע ולהדבק בתחתית
לקרר את המילוי לחלוטין
ציפוי

100  ג"ר שומשום+ביצה מעורבבת עם מעט מים

אופן ההכנה
לחלק את הבצק ל2
לחלק כל חצי  ל6 כדורים
כל כדור קטן לפתוח לחלק ל8  משולשים

 לשים כפית מילוי לגלגל  כמו קרואסון.
למרוח ביצה ושומשום למעלה.
לאפות בתנור מחומם180מעלות עד שמשחימים.

נשמר עד שנה בסיר סולתם סגור

הבעיה שהטעימות לא נגמרות.







2 תגובות:

Winnie אמר/ה...

אני חושבת ששימחת מאדדדדדד את אמא שלך שם למעלה :)

את מזכירה לי את הסיבה שהתחלתי להכין דובשניות בראש השנה - כי אמא שלי אהבה אותן כל כך (למרות שהיא אהבה את הקנויות הבלתי-אכילות)

ואני שדמחה שהכנת בצורה הבולגרית, כך למדתי משהו חדש
מסורת זה דבר חשוב ונהדר.

אהבתי מאד את הרשומה הזאת, וכמובן את אזני ההמן!!

rachel אמר/ה...

תודה,סוף סוף משהו מגיב פה,
תודה על הביקור והתגובה
אוהבת מאוד את הבלוג הצבעוני שלך
והמתכונים הנפלאים