יום שני, 5 במרץ 2012

פריקסה מקמח מלא



 


חשקה נפשי במשהו טעים ושונה לארוחת ערב
הכנתי רק 2 מנות יצאו 5 פריקסה ואחד קטן
בצק

250ג"ר קמח מלא
חצי כף גדולה שמרים יבשים
1 כוס מים
1 כף שמן
1 כפית סוכר חום
1 כפית מלח
ללוש את כל חומרי הבצק ידנית בתוך קערת נירוסטה.
מכסים את הבצק בניילון ומניחים לו לתפוח כשעה, במהלך ההתפחה
ללוש אותו בכל פעם במשך כמה שניות. (הבצק צריך להיות רך ונוזלי).

  מחממים שמן במחבת
קורצים מהבצק, בעזרת ידיים רטובות, כדורים בגודל לחמניות קטנות.
מטגנים אותם עד שהם מזהיבים משני צדיהם ומניחים על נייר סופג.

   חומרי המילוי מטבוחה ביצה קשה ממרח אבוקדו או טחינה ירוקה.
טעים מאוד הבצק אינו סופג שמן.



אין תגובות: