יום שני, 1 בספטמבר 2014

סלט כל טוב בולגרי












סלט שאכלתי בסופיה שבבולגריה אהבתי ואימצתי.
ביוני היינו שבוע בסופיה ביולי שבוע בליסבון שבפורטוגל.
לא כל כך נעים להיות בחו"ל כשבארץ מלחמה.
סלט כל טוב
רבע כרוב
שני מלפפונים עם הקליפה
פלפל אחד ירוק ואחד אדום
סלק אחד לא מבושל
כמה עלי שמיר
גזר אחד
תבלינים :כפית סוכר ,כפית מלח גס, ארבע כפות שמן קנולה, שתי כפות חומץ או לימון.
אופן ההכנה
לקצוץ את כל הירקות במעבד מזון
לתבל בכפית סוכר וכפית מלח גס
לכסות ולהניח לחצי שעה
להוסיף ארבע כפות שמן קנולה, שתי כפות חומץ או לימון.
לעסות בשתי ידיים לטעום ולתקן תיבול
נשמר 3 ימים במקרר.








חלק  מהמנות שאכלנו בסופיה. הרוב אני מכירה מהבית.
.
.​
אכלנו במסעדה בולגרית שיש לה גם תפריט מתורגם לעברית. צו'פקה סלטה סלט בולגרי עם גבינה מלוחה,פלפל ממולא באורז ובשר,פלפלים ממולאים בגבינה, כרוב מבושל עם בשר.
פלפלים חריפים בשמן ושמיר ,לשון מטוגנת, מרק עם כדורי בשר, דג מטוגן על פיירה ותרד,
שישליק רך וטעים.
בעיקר אהבתי את הקבב הבולגרי שמוכרים במסעדות עממיות  קטנות. 
בורקס טרי והסופגנייה הבולגרית כל בוקר, דובדבנים בשפע  שני שקל לק"ג.

אין תגובות: