יום רביעי, 26 בנובמבר 2014

מעמול עוגיות תמרים מקמח מלא



מחברת המתכונים שלי כבר מתפוררת אך יש עוד הרבה מתכונים שלא ניסיתי.
ראיתי את עוגיות המעמול של פסקל  פרץ.
הבנתי שאותו מתכון נמצא במחברתי בשם עוגיות תמרים משרה פלינט
החלטתי להכין מעמולים אפילו קניתי צובט  ב7 שקלים ,אך הכנתי עם קמח מלא פחות יסורי מצפון.
חילקתי את הבצק ל4 והתחלתי  המעמולים מסתבר שזה לא כל כך פשוט.
לא מספיק צובט צריך גם לדעת לצבוט
הכנתי1/4בצק מעמולים ונשברתי .
את 3/4 הבצק הנותר כבר הכנתי כרולדה, וחתכתי לפרוסות.
למלית:
500 גרם תמרים מעוכים, או ממרח תמרים
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
1 כף גדושה קינמון, טחון

כפות  ליקר דובדבנים
2 כפיות שמן
לבצק .
כוס מים
שקית סוכר וניל 
כף רום
חצי כוס שמן
3 וחצי כוסות קמח מלא, מנופה
1 וחצי כוסות סולת
שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה  בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
.
אופן ההכנה
במגימיקס עם להב פלדה לשים את הנוזלים להוסיף את המוצקים 
לערבב רק עד שמתאחד
הבצק צריך לנוח במקרר 3 שעות
לחלק ל4 חלקים
לפתוח למרוח להניח בתבנית לחתוך לפרוסות
 אופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות צ׳ כ-30-25 דקות או עד לגוון זהוב בהיר.
מוציאים מהתנור וזורים מיד.אבקת הסוכר. 
טעים מאוד בשתי הצורות הבצק רך ומתפוצץ בפה . זהירות ממכר.















אין תגובות: