
עוגה שאימי הכינה ליום כיפור, אך מדפדוף ברשת מסתבר שגם המטבח הטורקי מכינים את העוגה .
אני ממשיכה במסורת הבולגרית ומגוונת הפעם עם כוס סולת. עוגה מסוכנת לא מפסיקים לישר.
מצרכים
2 כוסות קמח מלא או רגיל
100 ג"ר אגוזים או כמה שיש בבית
כוס אחת סולת
1/2 כוס שמן
50 ג"ר חמאה
1 כוס מים
2 כפות אבקת אפייה
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את השמן, את החמאה ואת המים. מרתיחים עד שהכל נמס.
בקערה שניה מערבבים את האגוזים הסולת והקמח, מוסיפים לנוזלים ומערבבים לבצק.
כשזה פושר, מוסיפים את אבקת האפיה והסוכר וניל
יוצקים לתוך כלי האפיה (לא משומן)חותכים מעוינים, ואופים בתנור בחום 200 מעלות.
לאחר כ-15 דקות מקטינים את החום ל180 מעלות
אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב בהיר. מצננים.
סירופ:
שתי כוסות סוכר
כוס וחצי מים
קליפה מגורדת מלימון
2 כפות מיץ לימון
מבשלים ביחד את המים והסוכר.
מערבבים כל הזמן, עד שהכל נמס.
לקראת סוף הבישול, אחרי רבע שעה בערך, כשהסוכר כבר שקוף, סוחטים לתוך הסיר 2 כפות מיץ לימון טרי, כדי להסמיך.
אם הסירופ לא מספיק סמיך, מוסיפים עוד קצת לימון, המרקם צריך להיות קצת צמיגי, אבל עדיין נוזלי.
שופכים את הסירופ מעל, ומכסים את העוגה שכל הסירופ ייספג בה היטב.
בהתחלה הסירופ עולה מעל העוגה אך במשך הלילה במקרר כל הסירופ נבלע .
הטישפישטי טעימה רק למחרת האפייה.


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה