יום שלישי, 29 בספטמבר 2015

מלפפונים חמוצים בטעם איטלקי מאבי ברקו



 
-- מלפפונים כבושים בגירסה רומנאיטלקי .מאת אבי ברקו


המרכיבים
  • צנצנת כבישה אטומה
  • 2 ק"ג מלפפונים בגודל בינוני / בלאדי במידה ויש בהשג ידיכם
  • 1-2 פלפל צ'ילי חריף 
  • 10-15 שיני שום
  • 1 צרור שמיר
  • 6 גבעולי סלרי קצוצים גס
  • 2 כפות פלפל 4 עונות
  • צרור אורגנו טרי / 1 כף יבש
  • 3-4 כפות בלסמי
  • 6 עלי דפנה
  • 6 עלי מרווה טריים
  • 3-4 גזרים פרוסים או 15 גזר גמדי
  • צרור טימין טרי או 1 כפות יבש
  • שמן זית
  • מים 
  • מלח (1 כפית שטוחה לכל כוס מים)

הכנה

 מכניסים את המלפפונים 2 בשכבות שתי וערב  ומסדרים מעליה 1/3 מכמות של כל יתר המרכיבים וחוזר חלילה עד שפשוט הצנצנת מלאה עד תומה !!!!! מוזגים את החומץ הבלסמי וממלאים בכוס מים עד לכיסוי המלפפונים- מודדים בכוסות - על כל כוס מים  מוסיפים כפית מלח- מציפים מעל בשמן זית, סוגרים ואוטמים את הצנצנת ומנערים את הצנצנת מספר פעמים ( ממש ממש בזהירות כי קצת כבדה ) לערבוב כל המרכיבים עם המים והבלסמי והשמן זית ( למרות שהוא ישוב לצוף מעל !!! ) ואחרי שבוע לערך  המלפפונים מוכנים
בהצלחה 
הכנתי ללא גזר ואכן היה שווה לנסות טעימים מאוד.



אין תגובות: