מתכון של אימי ז"ל אימי הכינה עם חמאה ובמלית מתוקה
1 אבקת אפייה
1/3 כוס שמן
100 ג"ר נטורינה קוקוס
כוס ו1/4 מים
קורט מלח
מלית פטריות
קופסה פטריות טריות
3 בצלים בינוניים
מלח פלפל שחור גרוס.
לטגן ולקצוץ.
אפשר גם מלית בשר ,גרגרי חומוס עם בצל, גבינות.
אמא הכינה עם מלית מתוקה של דובדבנים
אופן ההכנה
מחממים מים עם מרגרינה, שמן ומלח עד סף רתיחה או עד שהמרגרינה נמסה.
מכבים את האש, מוסיפים קמח תופח, מצננים מעט ולשים לבצק רך.
מחלקים את הבצק ל־חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח ליריעה בעובי 1 ס"מ.
קורצים מכל יריעה עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורצן.
מכל עיגול יוצרים צורה של קערית קטנה עם שוליים בגובה של כ־2 ס"מ.
ממלאים כל "קערית" במלית עד לקצה.
משאריות הבצק יוצרים עיגולים שקוטרם מעט יותר גדול מקוטר "קערית" הבצק שמילאנו .
מניחים את עיגולי הבצק מעל ל"קעריות" הבצק הממולאות.
מהדקים את שולי כל קערית אל מכסה בצביטות.
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מושחים את הכיסנים הממולאים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים את הפסטליקוס כ40 דקות עד שהם מתייצבים ומשחימים.
וחלק הכנתי כבורקס
2 תגובות:
שלום רחל
האם אפשר להשתמש במקום בנטורינה קוקוס בנטורינה רגילה או בחמאה? תודה רבה על המתכון.
כן אפשר. סליחה על איחור רק עכשו ראיתי. בהצלחה.
הוסף רשומת תגובה