פלפלים ממולאים בבשר ואורז – מתכון חגיגי ועשיר בטעם
מתכון ביתי, אהוב ומנחם לפלפלים ממולאים במילוי בשרי מתובל ברכות, שמתבשל ברוטב עשיר עד לרכות מושלמת.
מצרכים:
*למילוי:*
- 9 פלפלים (4 צהובים, 5 ירוקים)
- ½ ק"ג בשר טחון (רצוי מצלעות)
- 1½ כוס אורז עגול (שטוף)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 ביצה
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 בצל אדום קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית בהרט
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף אריסה ירוקה
*לרוטב:*
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מים (לפי הצורך – עד לגובה מחצית הפלפלים בסיר)
אופן ההכנה:
1. חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים בצד (כמכסה). מרוקנים את הפלפלים מגרעינים.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי היטב.
3. ממלאים כל פלפל עד הסוף בתערובת. מניחים אותם בסיר גדול וצפוף.
4. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעט לתוך כל פלפל ואת השאר בין הפלפלים בסיר.
5. מכסים את הסיר בנייר אפייה רטוב, ואז במכסה אטום.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
7. מסירים את המכסה, מעלים ל-200 מעלות, ואופים חצי שעה נוספת להשחמה קלה.
*בתיאבון!*
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה