מלבי פרווה בסירופ נקטר חמוציות וסוכר חום |
|
|
|
|
מנה אחרונה קבועה בימי ילדותי אך אימי הבולגריה קוראת למנה מליבי וברשת מופיע מלבי,
אימי משתמשת במקום מים בשמנת מתוקה וחלב.
חומרים ל-8 כלים אישיים
10 כפיות סוכר חום
8 כפות קורנפלור
מעט מי ורדים
אופן ההכנה
שמים בסיר את הקורנפלור ומוסיפים ליטר מים קרים.
מחממים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהנוזל מסמיך
ומבעבע ואין בו גושים.
מחלקים לכלים אישיים, מצננים ומאחסנים במקרר.
סירופ נקטר חמוציות
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס נקטר חמוציות
כמה טיפות מיץ לימון
שמים בסיר את את כל החומרים ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שמצטמצם מעט, 5 דקות בערך
מצננים, ומאחסנים במקרר (עדיף להכין את הסירופ יום מראש)
אם סמיך מידי לחמם שנייה במיקרו.
עוד אפשרויות הגשה
אפשר לזרות אגוזים קצוצים .
מלבי עם סילאן, יוצקים על המלבי סילאן.מקשטים בתמרים יבשים .
מלבי עם סירופ פטל. מתבלים תרכיז פטל במי ורדים. יוצקים על המלבי הקר ומגישים.
מלבי עם סירופ ותותים או דובדבנים:
מלבי עם פסיפלורה: יוצקים על המלבי
תוכן של פירות פסיפלורה (כולל הגרעינים) ומגישים.
מלבי משפחתי: מכינים את המלבי בקערה גדולה.
הופכים את תוכנה לכלי מרכזי עמוק ורחב מקשטים ומגישים למרכז השולחן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה