יום שבת, 23 באוקטובר 2010

שטרודל תפוחי עץ בקלי קלות


אכלתי במסעדה נהנתי ,ניסיתי  והצליח. תהנו גם אתם.
8תפוחי עץ          5 חמוצים ו3 מתוקים, זה מה שהיה לי בבית מומלץ רק עם חמוצים
25 גר' חמאה
כוס וחצי אגוזים קצוצים
2 כפות גדושות סוכר חום
100 גר' חמאה למריחה
חב' עלי פילו
אופן ההכנה

לקלף ולגרד את התפוחים, לבשל בסיר רחב, להוסיף 25גר' חמאה,
2 כפות גדושות סוכר חום,כף גדולה קינמון,לבשל עד שהסוכר נמס,
להוסיף את האגוזים הקצוצים. לקרר קרור מוחלט.
כל עלה פילו לחלק לשניים במספרים ,
כל חצי לקפל ,למרוח במברשת חמאה נמסה
לשים במרכז כף גדולה גדושה מילוי
ולגלגל כמו עלי גפן
לסדר בתבנית
אם נשארה חמאה נמסה להוסיף שתי כפות סוכר חום ( אם לא נשארה מספיק חמאה למריחה להוסיף שמן) למרוח על כל שטרודל.
לאפות בחום 170 מעלות כ30 דקות
להפוך אותם ולאפות עוד 10 דקות
היתרון שאפשר להקפיא, לחמם ולהגיש

אין תגובות: