יום שישי, 27 בינואר 2012

קיופולו סלט חצילים בולגרי















אימי הכינה כל יום שישי קיופולו סלט שכל הנכדים אוהבים
לקח לי 37 שנה כדי לגלות את כל הסודות.



החומרים הדרושים
3 חצילים בינונים
5 פלפלים אדומים
בצל 1 גדול
5 עגבניות רצוי מאורכות
הוראות הכנה
חצילים-לבחור חצילים קלים, רצוי "בלאדי ",לקלות את החצילים בגריל לדקור כמה דקירות עם מזלג , (יש גריל עגול שקונים בשוק} לקלף מיד את החצילים לשיםבמסננת. לקצוץ אותם עם סכין עץ להוסיף מעט סוכר מלח ולימון והרבה שמן.{אני מוסיפה שמן רק בסוף} חצילים מוצלחים הם חצילים לבנים
פילפלים לשרוף את הפילפלים להכניס בתוך שקית נילון עד שיתקרר, לקלף לחתוך לרבועים קטנים,
אפשר לעשות זאת בתנור לחצות את הפילפלים ולקלות בגריל {אם אין סיר}
עגבניות- להשרות במים חמים לקלף את הקליפה. לחצות את העגבניות ולהוציא את הגרעינים, לחתוך לקוביות קטנות
בצל- לקצוץ את הבצל לחתוך לקוביות , לסחוט את הבצל
לערבב את כל הירקות להוסיף שמן זית ומלח ולאכול בתאבון

אין תגובות: