יום ראשון, 10 באפריל 2011

סדנה להכנת מרציפן




יום הולדת ראשון שלי בלי אימי ז"ל .

לאימי ז"ל היה תמיד במקרר חצי ק"ג שקדים , היא הכינה להולדת נכדים,לחנוכת בית,ובפסח.לקחתי את שקית השקדים האחרונה שהיתה במקרר שלה,

והיום החלטתי להמשיך את המסורת,עם הצורה הקטנה וחתיכת הטול,

אימי ז"ל תמיד אספה קופסאות ריקות של בונבונירות.

החומרים
1/2ק"ג שקדים קלופים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס מים

4 כפות לימון סחוט

1 שקית סוכר וניל

מי ורדים או מים

סלסילות נייר



אופן ההכנה

חולטים וקולפים את השקדים, מייבשים היטב וטוחנים דק במעבד מזון. אם רוצים משאירים מעט שקדים לקישוט.

בסיר, על האש להרתיח: סוכר עם מים. ממשיכים לבשל, תוך בחישה מפעם לפעם בכף עץ, עד שהסוכר נעשה כפקעת רכה מזהים את ה"פונטו" זו נקודת הזמן הנכונה להכנסת השקדים לסירופ, על ידי מתיחת טיפה בין האגודל לאצבע ויצירת שערה ארוכה של סוכר. זהירות חם.

או למבחן הבועה: טובלים כל כלי מטבח שיש לו חור קטן בקצה הידית בסירופ, כשנדמה שהסירופ הגיע לטמפרטורה הרצויה ונושפים. אם יצא בלון - הסירופ מוכן, אם לא - ממשיכים לבשל.טיפ מאת שף-קונדיטורית אסנת רוט, רשת "אספרסו בר".בפעם הבאה אנסה

מוסיפים לסירופ את השקדים, 2 כפות לימון

ממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות תוך בחישה נמרצת ממשיכים לבחוש עד שאינו נדבק עוד לדפנות הסיר..ומתחיל להדבק בתחתית הסיר

מורידים מהאש, מכניסים למערבל מוסיפים עוד שתי כפות מיץ מערבלים מצננים.

מרטיבים מעט מעט את כפות הידיים במיי ורדים או מים ויוצרים כדורים קטנים.

ועם האצבע עושים חור באמצע.

מניחים את הכדורים בסלסילות נייר ומקשטים למעלה בשקדים חלוטים.

אם רוצים להקשות את המרציפן, שומרים במקרר ללא כיסוי כמה ימים.

היום החלטתי להכין עם הצורה המיוחדת והטול של אימי ז"ל

בהמון געגועים סבלנות ואהבה.


אין תגובות: