
חמין קל לעיכול ולאכילה
הכמויות הפעם ל10 סועדים שתי עופות.
חומרי המלית
4 כוסות אורז
4 כוסות מים
4 בצלים
שמן זית
מלח , פלפל שחור
2 כפות בהרט ,
4 כוסות אורז
4 כוסות מים
4 בצלים
שמן זית
מלח , פלפל שחור
2 כפות בהרט ,
חצי כפית קינמון
2 כפיות מרק עוף
חצי כפית כמון
צנוברים קלויים
חצי כפית כמון
צנוברים קלויים
2 חופנים צימוקים
6 תפוחי אדמה חתוכים בתחתית הסיר
משרה העוף
שמן קנולה
מלח ,פלפל שחור
רוטב סויה, בהרט, כמון,
לערבב את מרכיבי המשרה ולמרוח היטב את העוף מבפנים ומבחוץשמן קנולה
מלח ,פלפל שחור
רוטב סויה, בהרט, כמון,
הכנת המילוי
משחימה צנוברים במחבת מוציאים
מוסיפה שמן ו 4 בצלים קצוצים להשחים
להוסיף את הצימוקים לשים בצד.
באותו סיר לבשל 4 כוסות אורז עם 4 כוסות מים עם התבלינים
מלח לפי הטעם עד שהמים מתאיידים
להוסיף את הצנוברים הצימוקים והבצל .
למלא את פנים העופות במלית האורז גם בין העור לחזה .
להניח בתחתית התבנית 6 תפוחי אדמה חתוכים
מעליהם את שתי העופות הממולאים
האורז שנשאר מניחים סביב העופות
להוסיף 4 כוסות מים
לעטוף את הסיר בנייר כסף ומעליו מכסה
לבשל על הגז עד שהמים רותחים
להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה
להוריד ל100 מעלות ולתת לסיר לישון בתנור עד למחרת הצהרים
שעה לפני הארוחה להפוך את כל תכולת הסיר למגש גדול
ולהחזיר לתנור עד הארוחה.
את ביצי החמין הכנתי לחוד כי לא היה מקום בסיר.

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה