טעמתי ואהבתי את הלימונים הכבושים של שלמה,
והנה המתכון המנצח
מצרכים
2 עד1 ק"ג לימונים פרוסים דק ללא גרעינים
1 כף פפריקה מתוקה
אריסה חריפה או פלפל חריף פרוס ( לפי טעם)
מעט גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
מיץ מלימון אחד
מלח גס
שמן לאיטום( שמן קנולה)
ההכנה
מכניסים את פרוסות הלימון הטבולות במלח גס
לתוך הצנצנת ודוחסים היטב
(לטבול במלח רק בצד אחד)
מכינים תערובת של שמן עם פפריקה מתוקה ואריסה או פלפל חריף
יוצקים מעליהם,
מכסים במיץ לימון ויוצקים שמן לאיטום
למחרת להוסיף עוד מיץ לימון
שומרים במקום חשוך כחודש עד חודשיים
לנער פעם בשבוע
בהצלחה מכל הלב
אחרי יומים התחלנו לאכול, תלוי בסוג הלימונים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה