יום ראשון, 2 באוגוסט 2020

ארוחת שישי 1/8/2020 קרם קרמל מהמטבח הבולגרי

סעודת שישי
קובה בשעועית לבנה ברוטב עגבניות
בצק עלים במילוי בשר
אורז לבן
גבץ
חומוס
סלק אדום
סלט חסה
קינוח
קרם קרמל חיתוכיות שוקולד













 כוס סוכר
¼ כוס מים
 ½3 כוסות חלב
מעט תמצית וניל
¾ כוס סוכר
ביצים
אופן ההכנה

כוס סוכר כוס מים+¼ 


להמיס בסיר לקבלת גוון שזוף
 
 לצקת  לקערת פיירקס את הקרמל 
 
באותו סיר,להרתיח  ½3 כוסות חלב, ¾ כוס סוכר

2 כפות תמצית וניל, לקרר מעט,
במגימיקס עם להב פלדה ,לטרוף 5 ביצים
להוסיף את החלב המקורר בהדרגה
לצקת את הבלילה מעל הקרמל 
למלא קערה במים ולהכניס לתוכה את הפיירקס
להכניס לתנור חם ב-180מעלות ל60 דקות
לבדוק לקראת הסוף
לכבות את התנור להשאיר לקירור בתוך התנור
להוציא ולהכניס מכוסה למקרר
מותר לאכול רק למחרת,
למחרת, לעבור עם סכין מסביב
ולהפוך לקערה יותר רחבה
לאכול לאט, לאט.



אין תגובות: