יום ראשון, 9 באוגוסט 2020

קציצות כרישה

 


קציצות פראסה - כרישה


 

המצרכים
6 כרישות גדולות
1 ראש כרפס,או שני תפוחי אדמה מבושלים
2 מצות או 2 פרוסות לחם לבן או 1 פיתה
1 ביצה
1 חזה עוף טחון טחון
מלח, פלפל, 

2 כפות שמן שמן
שמן לטיגון בתבנית התנור



אופן ההכנה
פורסים את הכרישה והסלרי
מבשלים במים מומלחים
מוציאים את כרישה והסלרי  בכף מחוררת למסננת, כדי שיתנקזו ממנה כל הנוזלים
לתוך הסיר עם מי הבישול מפוררים את שתי המצות, שוברים לשברים גסים
מניחים לספוג את נוזלי הבישול
סוחטים את הסלרי הכרישה והמצה מהנוזלים וקוצצים במגימיקס

מוסיפים את הביצה והתבלינים  מערבבים
להוסיף לחזה העוף הטחון ו2 כפות שמן
ללוש בידים את התערובת
 

משמנים את הידיים כדי ליצור את הקציצות

מסדרים את הקציצות בתבנית להכניס לתנור שחומם  מראש למאה שבעים וחמש מעלות
להפוך בזהירות  כשמזהיב 
לפני הארוחה לחמם את הקציצות בתנור וליצוק עליהם כוס מים עם כפית אבקת מרק וחתיכת חמאה על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים. או מרק עוף טבעי ללא חמאה.

אני מכינה את הקציצות  שבוע שבועים מראש מקפיאה ומוציאה אותם יומים לפני החג  מחממת ברגע אחרון
בתאבון

 




"

אין תגובות: