יום שבת, 1 באוגוסט 2009

צלי בשר שריר עם תפוחי אדמה בסיר לחץ











מצרכים
1,5 ק"ג בשר שריר
3 עלי דפנה
5 גרגרים פלפל שחור
5 גרגרים פלפל אנגלי
1 בצל
1 גזר
1 עגבניה
1/4 כפית אגוז מוסקט
כפית בזיליקום
מלח גס
כפית סוכר חום


3/4 כוס יין אדום
תפוחי אדמה שלמים
אופן ההכנה
לטגן ב2 כפות שמן זית וכפית סוכר חום את כל הירקות
להוסיף את הבשר לטגן 2 דקות
להפוך את הבשר לעוד 2 דקות
להוסיף את התבלינים מים עד קצה הבשר,
לבשל בסיר לחץ מרגע שהשסתום עולה 40 דקות
להוציא את הבשר לקרור,
להוציא את עלי הדפנה והגרגרים.
לטחון בסיר עם בלנדר רגל ,הרוטב נראה לבן ,
אחרי הבישול מקבל צבע יפה.
להוסיף את היין ותפוחי האדמה,
לבשל את תפוחי האדמה 7 דקות מרגע שהשסתום עולה.
לפני הארוחה לחתוך את הבשר הקר להוסיף אותו
לחימום עם תפוחי האדמה והרוטב.
את הרוטב אני מגישה בכלי נפרד.


אין תגובות: