מצרכים
1 ק"ג` בשר בקר צוואר טחון וצלעות
שומן כבש (בגודל כדור טניס)לטחון ולהוסיף לבשר
צרור פטרוזיליה
בצל גדול2
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
חצי כוס מי סודה לערבב עם כף מרק עוף
קורט צובריצה (שזה תבלין בולגרי דומה בטעמו לזעתר- לא חובה)
2כפיות כמון
1 ק"ג` בשר בקר צוואר טחון וצלעות
שומן כבש (בגודל כדור טניס)לטחון ולהוסיף לבשר
צרור פטרוזיליה
בצל גדול2
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
חצי כוס מי סודה לערבב עם כף מרק עוף
קורט צובריצה (שזה תבלין בולגרי דומה בטעמו לזעתר- לא חובה)
2כפיות כמון
אופן ההכנה
לסחוט 2פרוסות חלה בעובי 2 אצבעות ללא החלק הקשה
להכניס למעבד את הבצל ואת הפטרוזיליה לקיצוץ גס
לסחוט 2פרוסות חלה בעובי 2 אצבעות ללא החלק הקשה
להכניס למעבד את הבצל ואת הפטרוזיליה לקיצוץ גס
להחליף לסכין פלסטיק
להוסיף את יתרת החומרים עד כדי ערבוב. להכניס לקערה
להוסיף את יתרת החומרים עד כדי ערבוב. להכניס לקערה
לעטוף בניילון
להכניס למקרר לספיגת הטעמים לפחות לחצי שעה.
לשמן את כפות הידיים וליצור קציצות.
אני מסדרת אותן על מגש גדול ומפרידה בין השכבות בניילון.
אני מסדרת אותן על מגש גדול ומפרידה בין השכבות בניילון.
מקפיאה עד ליום שמתוכנן.
צלייה: אש בינונית לאטום מכל הצדדים. צריך להגיש מדיום.
צלייה: אש בינונית לאטום מכל הצדדים. צריך להגיש מדיום.

מאז שביקרתי בבולגריה יותר מ20 שנה
אימי ואני מנסות לשחזר את הטעם, לכן יש לנו כל מיני וארציות וזו אחת מהן.
מצרכים
1 ק"ג בשר בקר צוואר טחון
5 בצלים ירוקים
1/2 פלפל ירוק חריף
1/4 חבילה פטרוזיליה
1/2 כוס פרורי לחם
כפית ו1/2 מלח גס
2כפיות כמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף מרק עוף
1/2 כוס מים חמים
קמצוץ סודה לשתייה
אופן ההכנה
לקצוץ במגימיקס את הפטרוזיליה פלפל חריף ובצל ירוק
לערבב ב1/2 כוס מים חמים אבקת עוף וסודה לשתייה
להחליף את הסכין במעבד לסכין פלסטיק
להוסיף את כל החומרים לעבד עד שכל העיסה מתגבשת

להכין קציצות בערך 22 קציצות
אפשר להכין על האש ואפשר בגריל בתנור
להניח את הקציצות על הרשת מתחת לשים תבנית

10 דקות בגריל טורבו 200 מעלות
אחרי 5 דקות לנסות להפוך את הקציצות אם הן מסרבות
לחכות עוד דקה להפוך בקלות להמשיך לצלות עוד 4 דקות
אם צולים יותר מידי יוצאות יבשות.
מצרכים
1 ק"ג בשר בקר צוואר טחון
5 בצלים ירוקים
1/2 פלפל ירוק חריף
1/4 חבילה פטרוזיליה
1/2 כוס פרורי לחם
כפית ו1/2 מלח גס
2כפיות כמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף מרק עוף
1/2 כוס מים חמים
קמצוץ סודה לשתייה
אופן ההכנה
לקצוץ במגימיקס את הפטרוזיליה פלפל חריף ובצל ירוק
לערבב ב1/2 כוס מים חמים אבקת עוף וסודה לשתייה
להחליף את הסכין במעבד לסכין פלסטיק
להוסיף את כל החומרים לעבד עד שכל העיסה מתגבשת

להכין קציצות בערך 22 קציצות
אפשר להכין על האש ואפשר בגריל בתנור
להניח את הקציצות על הרשת מתחת לשים תבנית

10 דקות בגריל טורבו 200 מעלות
אחרי 5 דקות לנסות להפוך את הקציצות אם הן מסרבות
לחכות עוד דקה להפוך בקלות להמשיך לצלות עוד 4 דקות
אם צולים יותר מידי יוצאות יבשות.
מאותה עיסה מכינה המבורגר 150 ג"ר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה