יום חמישי, 29 ביולי 2021

פיצה כמו בסרדיניה

 








חייבת לחזור לסרדיניה, אכלנו במסעדה פיצות ,

כל אחד אכל פיצה שונה,ולא צילמתי, בתפריט היו 

לפחות 50 פיצות החלטתי לשחזר בבית ,בצק הפיצה דק מאוד.

גם בבית מרוב התלהבות צילמתי בסוף רק שאריות.

 

בצק

2 כפיות שמרים יבשים+חצי כוס מים+כפית גדושה סוכר לערבב ולהתפיח

5 כוסות קמח

11/2 כוסות מים

1 כף שמן

2 כפיות מלח

אופן ההכנה 

את הבצק והשמרים לשתי במעבד מזון

התפחתי כשעה,חלקתי את הבצק ל4 עיגולים

ופתחתי את הבצק כמו בסרטון

התפחתי עוד חצי שעה

חיממתי את התנור מראש ל250 מעלות טורבו

אפיתי 2 תבניות  כל פעם במשך 10 דקות

ציפוי הפיצה

יש לי במקפיא בדרך כלל רוטב עגבניות מוכן

רוטב עגבניות:
 
500 גרם עגבניות אדומות שלמות
 לטחון את העגבניות בבלנדר
1 כף גדושה רסק עגבניות
1/2 כפית טימין
1/2 כפית אורגנו
1 כפית מלח
1/2 כפית צ`ילי גרוס או פפריקה
מעט פלפל שחור
1 כף שמן זית
לבשל את הרוטב עד לצימצום הנוזלים

פלפלים קלויים,חצילים מטוגנים,גבינה מלוחה,גבינת עיזים סרדינית,

הכי אוהבת פיצה מרגריטה

 


 

 

 

 


היום 2/8/2013 יום הולדת לשירה הכנתי פעם נוספת את הפיצה בכמות כפולה,

10 כוסות חד פעמית קמח לפיצה  4 כפיות שמרים יבשים, 2 כפיות סוכר,4 כפיות מלח, 3 כוסות מים פושרים +1 כוס לשמרים

חילקתי את הבצק ל4 ,הספיק ל4 תבניות גדולות של התנור

פתחתי את הפיצה בתוך התבנית על נייר אפייה משומן

רוטב עגבניות לפיצה מבושל עד שמסמיך

2 קופסאות פטריות

חצי חבילה תירס סנפרוסט

1 חציל גדול-לחתוך דק לטגן בתנור

3 פלפלים קלויים

1 קופסה זיתים ירוקים מגולענים

400 ג"ר גבינות-גבינה מעושנת ,עמק, וגראנה

 

שבועות 2014 1 ק"ג קמח סופר סל

"

אין תגובות: