הכינותי מנות אישיות
בניצה גבינות בולגרית אסלית שלי/שוש מדינה
החומרים לבצק
----------------------
- תבנית עגולה הכי גדולה חד פעמי
---------------------
1/4 ק"ג קמח לבן רגיל - מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים
==//==
אופן הכנת הבצק
----------------
להכניס את החומרים למיקסר וללוש כמה דקות על מהירות איטית עד שהחומר מתאסף ואחר"כ עוד כמה דקות על המהירות הגדולה ביותר.
להניח בצד מכוסה למנוחה כ- 1/2 שעה.
לאחר מנוחה של הבצק, לחלק ל-4-5 חלקים.חילקתי ל8
כל חלק פותחים על משטח
מקומח
* חייבים כל הזמן לדאוג לקמח את משטח העבודה בכדי שאפשר יהיה לפתוח בצק דק ככל האפשר (כמו נייר אפייה).
לזלף מעל הבצק מעט שמן
ולהוסיף מעל את המלית.
לגלגל לרולדה ואחר"כ לחילזון.
לשפוך שמן (בערך 5 כפות) בתחתית התבנית לא שימנתי
לשים את החילזון מעל השמן במרכז
להכין עוד רולדה ארוכה וללפף אותה מסביב לחילזון שבתבנית.הכנתי בורקס בודדים
*ממשיכים למלא את התבנית ברולדות מלופפות עד שהתבנית מתמלאה.
בסוף לזלף מעל כל התבנית שמן.
לפזר שומשום וקצח מרחתי ביצה
לאפות בחום 180 בינוני כ- 30 דקות או עד להזהבה.
===========
ניתן למלא גם במליות:
- בשר
- תרד וגבינה
בולגרית
- פטריות ובצל
מטוגן
- חצילים וגבינה
בולגרית
===========
מלית פטריות ובצל
--------------------
לטגן המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בצלים (טיגנתי 5 גדולים עבור 2 פשטידות)
להוסיף 2 קופ' פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן
לתבל במלח ופלפל שחור
===========
מלית תרד וגבינה
------------------
650 ג' תרד
2 ביצים
2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3/4 קוביה בולגרית (או חב' גבינה טוב טעם + מעט מלח)
להכנת המלית תרד + גבינה
---------------------
לשטוף היטב את התרד
לקצוץ את התרד,ולהעביר לסיר.
להוסיף מים עד חצי מגובה התרד,
לתבל במעט מלח.
להרתיח, להנמיך את הלהבה לנמוך ביותר , לכסות ולהמשיך בבישול בין 7-10 דקות.
לצנן את התרד, ולסחוט היטב ולשים בקערה.
להוסיף לקערת התרד -קוביית גבינה בולגרית מפוררת
1 כף גב"צ
1 ביצה.
*(במקום גבינה בולגרית ניתן להשתמש בגבינה טוב טעם + מעט מלח
לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב
===========
למלית גבינה
-------------------
1 קוביה גבינה בולגרית (אם אין אפשר עם גבינה טוב טעם
ולהוסיף מלח)
2 ביצים
1 כף שמן
2 כפיות יוגורט
*ניתן להוסיף מעל המלית מעט צ`ובריצ`ה / זעתר.
אופן הכנת המלית
------------
בקערה לערבב את הביצים
להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים
להוסיף את היוגורט והשמן
לערבב את כל החומרים היטב
המילוי שלי תרד 2 כפות סולת מלח פלפל שחור גרוס.
"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה