יום שני, 3 במאי 2010

עלי גפן ממולאים בבשר מתכון מאימי





במדור אוכל בולגרי

מצרכים
למילוי עלי הגפן
60 עלי גפן טריים להשרות 10 דקות במים חמים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון (צלעות או צוואר)
2 כפות אורז
2 בצלים גדולים מטוגנים
פרוסת לחם לבן שרוייה במים
קצת פטרוזיליה טריה השתמשתי בכפית יבשה
מלח, פלפל שחור,
1 ביצה
לרוטב:שתי עגבניות גדולות מקולפות ומרוסקות במגימיקס
חצי לימון,כפית סוכר
לשימון הסיר 3כפות שמן
אופן ההכנה
לערבב את חומרי המילוי
למלא את עלי הגפן הצד המחוספס הוא הפנימי
לסדר את עלי הגפן  הממולאים בסיר המשומן אחד ליד השני
להוסיף את רוטב העגבניות לימון וסוכר+מים עד לכיסוי עלי הגפן
לבשל על אש נמוכה עד שהנוזלים כמעט מתאידים.
אצלי זה לקח שעה,תלוי בסוג העלים.
אפשר להקפיא
הבולגרים אוכלים את עלי הגפן בתוספת יוגורט.
(שרון שלכם במקפיא)

אין תגובות: