יום שני, 31 במאי 2010

ריבת מישמישים ללא סוכר









היו לי בבית יותר מידי מישמישים מהעץ של ביתי בעין יעקוב,
מצרכים
11/2 ק"ג משמישים עם הגלעין
כוס מים
2 שקיות סוכר וניל בטעם מי ורדים
1/4 מלימון גדול
1 תפוח עץ
2 כפיות ג'לטין טהור ברבע כוס מים
אופן ההכנה
מגלענים את הפרי 1 ק"ג וחותכים ל4, מניחים בסיר רחב
 1 תפוח עץ מקולף ו1/2 ק"ג משמישים לקצוץ במגימיקס עם הפולסים (לא להפוך למיץ)
מוסיפים לסיר,להוסיף את 2 סוכר וניל בטעם מי ורדים
1 כוס מים,לימון המיץ והקליפה,את הליבה של התפוח,
מבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה
מסירים מהאש. מוציאים את הלימון ואת ליבת התפוח,
ממיסים את 2 כפיות הג'לטין ברבע כוס מים חמימים,
מוסיפים לתערובת ומערבבים.
 
לצקת לצנצנות מעוקרות (שהושרו במים רותחים כולל המכסה),לסגור בעוד הריבה חמה ולקרר הפוך .
 
הטעם חמצמץ ,טוב למילוי עוגות בלינצ'ס ולעוף אפוי.
וגם לנישנוש.

אין תגובות: