חזרה
חזרה
פיתות מקמח מלא .בצק רב תכליתי ,ללאפה ,חלת תלישה ופיצה.
11 פיתות
חומרים לבצק
1/2 ק"ג קמח חיטה מלאה
- כף גדושה שמרים יבשים
- 1/2כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- כף סילאן סוכר חום או דבש
- כוס וחצי מים פושרים
- חצי כוס סודה להוסיף בסוף בהדרגה
אופן ההכנה:
- 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח והשמרים, מוסיפים את המלח, השמן והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.
- 2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כ- שעה.
- 3.מחלקים את הבצק ל 11כדורים שווים בגודלם,
- כ 80 גרם כל כדור. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס"מ.
- מכסים באופן רופף בניילון או מגבת ומתפיחים כ- 30 דקות.
- 4.מחממים תנור לחום מקסימאלי אצלי 280 מעלות
- ומניחים במרכז תבנית אפייה הפוכה עד לחימום של התבנית.
- 5.מקמחים בנדיבות כל כדור בצק ומניחים בעדינות על התבנית הלוהטת שהצד המקומח כלפי מטה.
- אופים כ-4 פיתות בכל פעם כ 5 דקות עד שהפיתות תפוחות מאוד והבצק יציב.
- לאחר האפייה מכסים במגבת, מצננים ומגישים.
- מאותו בצק מכינה לאפה במחבת
- חלת תלישה 200 מעלות 20 דקות
- וגם פיצה
חזרה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה