יום שבת, 27 ביוני 2020

פיתות מקמח מלא .בצק רב תכליתי ,ללאפה ,חלת תלישה ופיצה.

חזרה

פיתות מקמח מלא .בצק רב תכליתי ,ללאפה ,חלת תלישה ופיצה.



11 פיתות

  • חומרים לבצק
  • 1/2 ק"ג קמח חיטה מלאה
  • כף גדושה שמרים יבשים 
  •  1/2כף מלח 
  •  2 כפות שמן זית
  •  כף סילאן סוכר חום או דבש 
  •  כוס וחצי  מים פושרים 
  • חצי כוס סודה להוסיף בסוף בהדרגה

אופן ההכנה:

  • 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח והשמרים, מוסיפים את המלח, השמן והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.
  • 2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כ- שעה.
  • 3.מחלקים את הבצק ל 11כדורים שווים בגודלם,
  •  כ 80 גרם כל כדור. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס"מ. 
  • מכסים באופן רופף בניילון או מגבת ומתפיחים כ- 30 דקות.
  • 4.מחממים תנור לחום מקסימאלי  אצלי 280 מעלות 
  • ומניחים במרכז תבנית אפייה הפוכה עד לחימום של התבנית.
  • 5.מקמחים בנדיבות כל כדור בצק ומניחים בעדינות על התבנית הלוהטת שהצד המקומח כלפי מטה.
  • אופים כ-4 פיתות בכל פעם כ 5 דקות  עד שהפיתות תפוחות מאוד והבצק יציב. 
  • לאחר האפייה מכסים במגבת, מצננים ומגישים. 


  • מאותו בצק מכינה לאפה במחבת 

  • חלת תלישה 200 מעלות 20 דקות
  • וגם פיצה 



חזרה

אין תגובות: