יום שבת, 4 ביולי 2020

קרם קרמל


כבר הרבה זמן אני מבקשת מאימי את המתכון שכיכב  בילדותי
ואימי אומרת צריך סיר מיוחד והיא יודעת רק את כמות הביצים וכל היתר בערך
ולהפתעתי היא מצאה,בפעם הבאה אצלם את השלבים,

מצרכים
½ כוס סוכר
¼ כוס מים
½3 כוסות חלב
מעט תמצית וניל
¾ כוס סוכר
5 ביצים

אופן ההכנה
להמיס בסיר 
 לקבלת גוון שזוףכוס סוכר ½ + כוס מים¼
לצקת  לקערת פיירקס את הקרמל
באותו סיר,להרתיח  ½3 כוסות חלב, ¾ כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל, לקרר מעט,
במגימיקס עם להב פלדה ,לטרוף 5 ביצים
להוסיף את החלב המקורר בהדרגה
לצקת את הבלילה מעל הקרמל
למלא קערה במים ולהכניס לתוכה את הפיירקס
להכניס לתנור חם ב-180מעלות ל60 דקות
לבדוק לקראת הסוף
לכבות את התנור להשאיר לקירור בתוך התנור
להוציא ולהכניס מכוסה למקרר
מותר לאכול רק למחרת,
למחרת, לעבור עם סכין מסביב
ולהפוך לקערה יותר רחבה
לאכול לאט, לאט.

אין תגובות: